Javni poziv Grada Tuzla za podršku poduzetništvu!

Imaš li poslovnu ideju? Smatraš da tvoja ideja može doprinijeti razvoju grada Tuzle? Želiš razviti svoje poduzetničke vještine i započeti sopstveni biznis?

Grad Tuzla, glavni partner u Lokalnom partnersvu za zapošljavanje Tuzla, poziva sve zainteresovane nezaposlene osobe sa prijavljenim mjestom prebivališta na području Grada Tuzle, koje imaju poslovnu ideju i žele pokrenuti sopstveni biznis, da se prijave za učešće u Programu podrške poduzetništvu kroz razvoj poslovnih ideja.

Projekat „Partnerski pristup lokalnom razvoju Tuzla“ se realizuje u okviru programa „Podrška Evropske unije lokalnim partnerstvima za zapošljavanje – faza II (LEP II)“ koji finansira Evropska unija, a realizuje Međunarodna organizacija rada (ILO) u BiH.

Cilj projekta je unapređenje efektivnosti, efikasnosti i umrežavanje ključnih aktera na tržištu rada, te omogućavanje djelotvornijeg zadovoljenja potreba poslodavaca i nezaposlenih lica.

Ko i kako se može prijaviti na konkurs?

Na Javni poziv se mogu prijaviti sve nezaposlene osobe sa prijavljenim mjestom prebivališta na području grada Tuzle, koje imaju poslovnu ideju i žele pokrenuti sopstveni biznis.

Pri izboru učesnika prednost će imati nezaposleni mladi, te nezaposlene žene.

Dodatne informacije po ovom Javnom pozivu mogu se dobiti putem e-maila: [email protected] ili na tel. broj 035 307 380.

Prijave se mogu podnijeti do 17.10.2022. godine, popunjavanjem Prijavnog obrasca koji je dostupan na linku.
Popunjen Prijavni obrazac je moguće predati:

  • Elektronski na adresu [email protected],
  • Lično na protokol Grada Tuzle (šalter sala)
  • Poštom na adresu: Grad Tuzla, Služba za ekonomski razvoj, poduzetništvo i poljoprivredu, ulica ZAVNOBIH br. 11, Tuzla 75000
    Uz prijavni obrazac obavezno je priložiti CIPS obrazac Uvjerenje Biroa za zapošljavanje Tuzla da se vodi na evidenciji nezaposlenih.

Photo: Cafe BiH

Ne propustite najnovije vijesti i najave događaja

* indicates required

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ

PROČITAJTE VIŠE

najveća plaća 2023.

Znamo koliko je iznosila najveća plaća u 2023.

Porezna uprava Federacije Bosne i Hercegovine (FBiH) objavila je da je najveća mjesečna neto plaća u 2023. godini u Federaciji BiH iznosila 429.123,86 KM....