Glamurozni novogodišnji Gracija party u Colloseum clubu

Nakon sedam godina pauze tim ženskog magazina Gracija sinoć je organizirao njihov tradicionalni novogodišnji partu u Colloseum clubu u Sarajevu.

Opstanak u vremenu nemilosrdnih promjena

Svih ovih 17 godina, koliko postoji ženski magazin Gracija, bilo je dosta promjena koje su ih pratile, od izmjene članova u redakciji, prilagođavanja novine nemilosrdnim tržišnim uvjetima na medijskoj sceni, do prelaska na digitalne platforme i novi ritam mjesečnog objavljivanja magazina. Valjalo je sve te turbulentne i vrlo zahtjevne promjene prevaliti preko glave, a pritome ostati maksimalno profesionalan u ovom nemilosrdnom medijskom žrvnju, kada su se, mnogi odranije poznati medijski obrasci i standardi struke, poprilično promijelnili, a neki i trajno nestali. Živimo u vremenu kada na prste jedne ruke možete izbrojati ljude iz svoje okoline koji i danas čitaju magazine, i koji u tom nepatvorenom osjećaju zadovoljštine koju osjećaj kad listaš jedan po jedan fini, masni papir, i te šarene stranice magazina na kojima čitaš predivne priče o malim i velikim ljudima, sretne i nesretne priče, uspješne poduhvate naših sportistkinja i sportista, umjetnika i umjetnica, ljudi iz svijeta nauke, filma, privrede, estrade, sve te veličanstvene poduhvate, zbog kojih vam se život u tamnom vilajteu u kojem živimo posljednjih desetljeća, učini upravo onim sretnim i sigurnim mjestom koje zovemo domom. Održati se na nogama, uprkos silnim olujama koje te nose svakodnevno, i opstati u tom surovom medijskom svijetu današnjice nije bilo nimalo lako. Kako bi to naši dragi Mostarci umjeli reći, golemo je to.

Mali tim koji postiže čuda

I kako je sinoć u Colloseum klubu rekla direktorica Gracije Belma Pećanin: “Ponos je stati na ovu pozornicu večeras, ali i obaveza, znajući da ispred sebe imam tako mali, ali snažan tim, koji je odlučio napraviti naš novogodišnji broj i pozvati vas, nakon sedam godina pauze, na naš novogodišnji party”.

Belma Pećanin, direktorica Gracije

Pozvala je sve članove redakcije, i one koji su od samog početka u timu Gracije, poput nekadašnjeg glavnog i odgovornog urednika i urednica Ozrena Kebe, Alme Duraković i Vedrane Božinović, koje su zbog drugih profesionalnih obaveza u inostranstvu bile spriječene da im se pridruže na sceni, potom čuvenog redakcijskog “tate za sve” Mensura Muzurovića, sadašnje glavne i odgovorne urednice, genijalne Mersihe Drinjaković, Lejle Lojo, nove članice Kristine Ljevak, Tamare Majer, fotografa Nikole Blagojevića, te Ene i Almira Tahirović, i zahvalila im se za svesrdan i profesionalan angažman bez kojeg Gracija ne bi bila ono što danas jeste. Najbolji ženski magazin u Bosni i Hercegovini.


Pročitajte više: Belma Pećanin i Mersiha Drinjaković: Naših 17 godina Gracije


Tradicionalni novogodišnji broj drugačiji od svih ostalih izdanja

I kako je Mersiha Drinjaković istakla, govoreći o Gracijinoj posvećenosti posebnom kreiranju novogodišnjeg broja, koji već tradicionalno biva potpuno drugačije novogodišnje izdanje, koje mijenja društvenu sliku svijeta oko nas upozoravajući na različitosti i drugačijosti i u ovom novogodišnjem broju nisu željeli trijumfalno završiti godinu iza nas nego su željeli predstaviti tri obične žene, nove tri bosansko-hercegovačke heroine.

Mersiha Drinjaković, galvna i odgovorna urednica Gracije

Željeli smo odati priznanje trima ženama, osobama koje su nam ukazale povjerenje da predstave svoju priču u trenucima kad im medijska pozornost nije trebala. Te tri žene su Ines Kavalec, Sedina Muhibić i Arijana Memić“, poručila je Mersiha.

A Ines Kavalec, jedna od heroina s naslovnice novogodišnjeg Gracijinog broja, majka nedavno preminulog Denisa, dečka s poteškoćama u razvoju, zahvalila se sinoć na pozornici redakciji Gracije na prilici da ispriča svoju priču o svom sinu Denisu i bivanju majkom djeteta s poteškoćama u razvoju, te svojoj životnoj misiji posvećenoj Denisu koju nastavlja kroz Udruženje “Dajte im šansu”.

Ines Kavalec

Za bolje nas, bolje sutra, bolji svijet

I kako je Mersiha u svom dirljivom obraćanju sinoć istakla da “oni u redakciji Gracije nisu željeli napraviti trijumfalan završetak godine i objaviti novinsku naslovnicu koju bi svaki drugi ženski magazin posvetio isključivo lijepim i uspješnim ženama, nego su željeli da prikažu realističnu sliku današnjice u kojoj žene, koje su iskusile svu težinu života i strašna iskušenja, ukazuju na nadu i snagu onih koje to preživljavaju”. U Graciji su nastavili svoju dugogodišnju misiju da svoje čitatelje upoznaju sa sjajnim Bosancima i Hercegovkama i Bosankama i Hercegovcima, koji će vas svojim pričama potaknuti da vjerujemo u ono bolje sutra, bolja vremena i bolje okruženju u kojem živimo.

Svi gosti Gracijinog sinoćnjeg partyija, njihovi prijatelji i suradnici iz bosansko-hercegovačkog svijeta umjetnosti, sporta, biznisa, poduzetništva, politike, medija bili su itekako oduševljeni Gracijinim novogodišnjim partyijem i zahvalni za još jednu sjajnu priliku da pozdrave ovu sjajnu ekipu i njihove napore koje čine već dugi niz godina.

I kako Mersiha u uvodu novogodišnjeg broja Gracije reče: “Nada je ponekad sve što nam ostaje…”.

Photo: Gracija

Ne propustite najnovije vijesti i najave događaja

* indicates required

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ

PROČITAJTE VIŠE

žene u upravama održivost

Hoće li održivost konačno dovesti žene u uprave?

Žene dominiraju na svim hijerarhijskim ljestvicama održivosti. Njihova je prisutnost važna za predstavljanje tvrtke. Još 2022. godine Mattel je izdao seriju od četiri Barbie...