Predahnite od duge kose – Paž frizure ponovo su hit!

Kad su prije nekoliko sedmica srbijanska influencerica Dunja Jovanić, a potom i hrvatska influencerica Ema Luketin pratitelje na društvenim mrežama iznenadile novim frizurama, svi su već krenuli pisati o novom trendu. Ali, čak i kad društvene mreže ostavimo po strani, čini li se i vama da su paž frizure u posljednje vrijeme ponovo hit? Zapravo, neki će reći da nikada nisu niti prestale biti… Svakodnevno susrećemo djevojke koje ponosno nose ovu dužinu kose. Ako ste i vi razmišljale o ovoj frizuri, evo što morate znati!

I Coco Chanel je nosila bob!

Paž frizura ili bob ima dugu i bogatu povijest koja seže u same početke 20. stoljeća. Ovaj klasik je popularizirala slavna balerina Irene Castle, a kasnije su ga prihvatile mnoge poznate osobe, piše Leon Studio One. Neke od njih su Louise Brooks i neponovljiva Coco Chanel. Paž je kroz godine prošao kroz različite interpretacije i varijacije, prilagođavao se različitim modnim trendovima, ali jedno je ostalo isto – prepoznatljiva dužina do brade ili ramena i karakterističan rez.

Iako ćemo ju danas češće vidjeti na djevojkama ravne kose, paž frizura odgovara gotovo svim „vrstama“ kose – ravnim ili valovitim, tankim ili gustim, svejedno je. I sama Irene Castle imala je lagano valovitu kosu. Odgovara i gotovo svim oblicima lica, zbog čega ju smatramo veoma prilagodljivom.


Pročitajte više: Kratke frizure koje odgovaraju svakom obliku lica!


Paž frizure sa šiškama su dobitna kombinacija

Postoji puno „varijacija na temu“ kad je riječ o pažu, ali neki od najpopularnijih su asimetrični (jedna strana duža od druge), izduženi (paž do ispod ramena) i valoviti paž te paž koji krase šiške. Šiške mogu potpuno transformirati vaš izgled i dati onaj savršeni „touch“.

paž frizure
Pinterest @fabmoodmag

S održavanjem boba nećete imati problema, ali važno je redovito se šišati kako biste održali željenu dužinu i oblik. Ne morate se bojati niti šiški. To što ih jednom ošišate, ne znači da moraju biti dio svake vaše frizure. Moguće ih je sakriti.

Ako već dugo razmišljate o šišanju, ali se premišljate, ovo je bio znak da podignete slušalicu, okrenete broj svog frizera i rezervirate svoj termin! Zapamtite, kosa će uvijek narasti, a nove frizure vrijedi isprobati!

Foto: Canva / Instagram @emaluketin / Instagram @imfashionbabe / Instagram @dorica505 / Pinterest @fabmoodmag

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ

PROČITAJTE VIŠE

Old Town Nest Mostar

Zavirite u prvi Co-living/Co-working prostor u BiH

Oduvijek sam smatrao da Mostar može ponuditi više od jednodnevnog izleta u kojemu će se posjetiti Stari most, kupiti suvenir i otići, napisao je...