Pozivamo vas na večeru za žene u bankarstvu i sektoru financijskih usluga 17.11.22. u hotelu Hills

Početkom ljeta održali smo prvu Konferenciju za žene u bankarstvu i sektoru finansijskih usluga u Hotelu Holiday u Sarajevu. Tada smo najavili da ćemo koncem godine organizirati i Večeru za žene u bankarstvu i sektoru financijskih usluga i vrijeme je za naše novo druženje.

Žene zatrpane stalnim kalkulacijama i bojevima trebaju predah

U Bosni i Hercegovini žene u bankarskom sektoru su zastupljene u odličnom omjeru poredimo li BiH sa ostatkom zemalja u regiji. Šta kažu brojke? Žene u BiH čine 35% članova uprava banaka i 30% članova uprava osiguranja, čime još uvijek nije postignuta ravnopravnost, ali su ove brojke među najboljima u regiji. I na tome im treba posebno čestitati. Jer, mi ostale žene u poslovnom svijetu znamo da im to sigurno nije palo s neba, niti im je neko servirao na tanjiru samo zato jer vole vidjeti žene u upravnim odborima banaka i osiguravateljskih kuća.

Osim što raznorodne uprave donose bolje odluke, što u konačnici uvijek rezultira boljim poslovnim rezultatima, veća zastupljenost žena u upravama je nužna i zbog boljeg razumijevanja žena kao korisnica financijskih proizvoda i usluga. Naime, žene su sve obrazovanije i pokreću sve više svojih sopstvenih biznisa, a istraživanja pokazuju da su prilično nezadovoljne financijskim proizvodima i uslugama koje dobivaju od banaka i ostatka financijske industrije. Imamo zadovoljavajuće usluge za poduzetnički sektor, ali kad su financijske usluge i podrška korporativnim ženama u pitanju tu još puno toga treba uraditi i unaprijediti postojeće usluge.

Vjerovatno se pitate pa zašto baš novo druženje treba biti večera? I zašto baš u ovom vro teškom periodu godine, kad smo svi do grla zatrpani izvještajima, analizama, kalkulacijama, planovima…? Baš zato što je kraj godine kad smo na izmaku snage, i što je radni dan gotov, nema više mailova i poziva na koje trebate u tom trenu odgovoriti i imate dva sata mira da se opustite i družite s kolegicama.

Dođite upoznati 11 univerzalnih princia harmoničnog života

Pa, zar večera u ovo doba godine nije previše stereotipno i obično duženje? Nije. A zašto nije? E, to će vam na ovoj večeri objasniti Marija Sinanović na svom inspirativnom predavanju 11 univerzalnih principa harmoničnog života.

Marija Sinanović, Yellow brick

Marija Sinanović osnivačica je i direktorica Yellow brick edukacijskog centra u Sarajevu, HR konsultantica sa višegodišnjim iskustvom u sferi edukacije i razvoja organizacione kulture, trener soft skills-a i coach u sferi poslovnog i ličnog razvoja.

Iza sebe Marija ima pravničku karijeru i karijeru u globalnoj osiguravajućoj kući, koja joj je omogućila da savlada sofisticirane i kompleksne elemente HR procesa. Prije osnivanja vlastitog biznisa, radila je kao HR konsultant u najvećem regionalnom trening centru u Beogradu.

Ipak, kada bi stavila sa starne sve “titule” i priznanja, Marija bi sebe nazvala istinskim zaljubljenikom u ljude i njihov potencijal. Tražeći odgovore na vječita pitanja vezana za formula za uspjeh, blagostanje, mir i zadovoljstvo, prošla je kroz ličnu, duhovnu, emotivnu i profesionalnu evoluciju, koja joj je omogućila povjerenje i kredibilitet ljudi i sistema sa kojima sarađuje. Za sebe Marija voli reći da živi ono što pripovjeda. Odgovorno pristupa svakom pojedincu. Premda je njena sfera rada čvrsto vezana za biznis, sebe naziva holističkom trenericom. Zbog toga su Marijina predavanja isprepletana jednako alatima za poslovni uspjeh, kao i alatima za lični razvoj.

A šta ćete čuti na ovoj večeri? Kakva su to pravila o kojima će vam Marija pričati?

Predavanje “11 univerzalnih principa harmoničnog života” namijenjeno je svim poslovnim ženama koje se nose sa svakodnevnim izazovima uspostavljanja balansa u odnosu sa sobom i sa ljudima oko sebe. Bilo da se radi o nepovjerenju u ljude, nedostatku svrhovitosti i inspiracije ili nemogućnosti da ostvarite svoje ciljeve, ovo je predavanje koje će vas vratiti sebi i dati vam jednostavne, praktične alate za harmoničniji život.

Principi o kojima ću govoriti na ovoj večeri su moje autorsko djelo, i nastali su kao rezultat dugogodišnjeg ispitivanja ljudske prirode kroz čitav spektar metoda za lični i profesionalni razvoj. Testirani su kroz stotine couching sesija i više od hiljadu polaznika treninga. Principi o kojima ću govoriti su univerzalni, jer se daju primijeniti kako na lične tako i na poslovne odnose. Umjerenost i njegovanje kako duhovne tako i materijalne dimenzije života, glavne su odlike ovog holističkog puta učenja, koje vam donosi Yellow brick“, poručila je Marija Sinanović.

Pored fine, ukusne hrane i druženja u predivnom hotelu Hills, očekuje vas vrlo zanimljivo, edukativno i inspirativno predavanje direktorice firme Yellow brick, koje će vas relaksirati i pomoći vam da ovu noć zaboravite na sve te brojeve, analize, kalkulacije koji vam zadaju glavobolju.

Sponzori večere su OPA, NLB Banka Sarajevo, Vienna osiguranje, Raiffeisenbank BiH, KPMG.

Dobrodošli na predavanje o 11 univerzalnih principa harmoničnog života.

Photo: Yellowbrick/Women in Adria

Ne propustite najnovije vijesti i najave događaja

* indicates required

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ

PROČITAJTE VIŠE

konferencija za poduzetnice panel

Upoznajte iskusne paneliste Konferencije za poduzetnice

Usred tekućih diskusija o potencijalnom pristupanju Bosne i Hercegovine Evropskoj uniji, postoji ključni narativ koji često ostaje u sjeni. Riječ je o izvanrednim pričama...