Predstavljena knjiga”Rijeke pune priča” Vanje Lazić i Jasmine Čaušević

Jučer je u Sarajevu u Dječijoj kući na Grbavici predstavljena  knjiga “Rijeke pune priča” autorica Vanje Lazić i Jasmine Čaušević. Moderatorica promocije ove zanimljive knjige sa preksrasnim ilustracijama bila je Kristina Ljevak.

Knjiga “Rijeke pune priča” namijenjena je mladima. Ideja autorica je bila da im predstave i približe rijeke na malo drugačiji način – da saznaju najvažnije informacije o rijekama, da ih upoznaju sa ljepotom i jedinstvenom pričom svake rijeke i da im ukažu na ekološke probleme koji ih realno i kontinuirano ugrožavaju.

Promocija knjige Rijeke pune priča

Ovim zanimljivim pričama i ilustracijama autorice podsjećaju zašto volimo rijeke, šta nam rijeke znače, koliko je svaka rijeka moćna, zanimljiva i posebna. U ovoj je knjizi i na izložbi predstavljeno dvanaest rijeka Bosne i Hercegovine.

U pitanju su Bosna, Bregava, Drina, Krivaja, Neretva, Pliva, Rakitnica, Sana, Sava, Trebižat, Una i Vrbas. Svaka od ovih BH rijeka ima svoju jedinstvenu priču, koju je o njima ispričala Jasmina Čaušević, a ilustracijama ih dočarala Vanja Lazić.

Sa vama kroz fotografije sa promocije i izložbe dijelimo samo djelić atmosfere, a autorice vas pozivaju da posjetite ih na nekoj od sljedećih promocija: 

Olovo, 03.12. u 18:00h u Gradskoj biblioteci,

Banja Luka 09.12. u 17:30h u Domu omladine i

Zenica 12.12. u 18:00h u Muzeju Grada.

Photo: Women in Adria

Ne propustite najnovije vijesti i najave događaja

* indicates required

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ

PROČITAJTE VIŠE

Impact Bucharest 2024

U regiju stiže Impact – najvažniji europski poslovno-tehnološki događaj

Najvažniji poslovni i tehnološki događaj u centralnoevropskoj regiji dolazi u Bukurešt. Impact Bucharest, presented by Mastercard, bit će organiziran 23. i 24. oktobra 2024. u...