Vodič kroz stilove i krojeve jeansa i odabir pravog za vas!

Jeans predstavlja sastavni dio svačijeg ormara, a s toliko različitih stilova i oblika koje možete izabrati, može biti teško pokušati pronaći savršeni par. Međutim, pronalazak jeansa koje pristaje vašem tipu tijela može značajno utjecati na vaš izgled i osjećaj. U nastavku ćemo istražiti kako različiti oblici i krojevi jeansa pristaju različitim tipovima tijela i ponuditi savjete kako da pronađete pravi par za sebe.

6 ključnih stilova i krojeva jeansa

Straight Jeans

Straight jeans klasičan su stil koji laska mnogim tipovima tijela. Ravne su od kuka do gležnja, što stvara dugu, vitku liniju. Ovaj stil idealan je za one s figurom kruške ili pješčanog sata, jer naglašava struk i uravnotežuje šire bokove.

Bootcut jeans

Bootcut jeans pripijene su kroz bokove i bedra i lagano se šire na koljenu. Ovaj je stil izvrstan za one atletske građe ili kruškolikog oblika jer stvara uravnoteženu siluetu. Također pomaže produžiti noge i može se nositi s raznim cipelama. Savršeno izgledaju s čizmama, odakle im i potiče naziv.

Instagram will load in the frontend.

Flare jeans

Flare jeans pripijene su kroz bokove i bedra i značajno se šire od koljena prema dolje. Ovaj stil je izvrstan za one s figurom pješčanog sata jer uravnotežuje šire bokove i naglašava uzak struk. Također pomaže u stvaranju iluzije dužih nogu.  Flare jeans mogu storiti dramatičnu i izduženu siluetu, posebno u kombinaciji sa visokim petama ili platformama.

Instagram will load in the frontend.

Skinny Jeans

Skinny jeans pripijene su kroz bokove, bedra i noge. Ovaj je stil izvrstan za one sitnije ili vitke građe jer stvara dugu, vitku liniju. Također dobro pristaje uz različite stilove cipela, od tenisica do štikli.

Boyfriend jeans

Boyfriend jeans su slobodnijeg, opuštenijeg kroja koje niže leže na bokovima. Ovaj stil je odličan za one s figurom u obliku jabuke jer stvara ležeran, udoban izgled koji ne prianja uz tijelo. Također je odlična opcija za ljude sa atletskom figurom.

Instagram will load in the frontend.

High-waist jeans

High waist jeans nalaze se na ili iznad pupka i mogu se pronaći u različitim stilovima, od ravnih nogavica do uskih. Ovaj stil je izvrstan za one s figurom pješčanog sata ili kruške jer naglašava struk i stvara uravnoteženu siluetu.

Savršen kroj za Vaš oblik tijela

Kada kupujete jeans, važno je imati na umu svoj tip tijela i koji mu stilovi najbolje pristaju.

Kruškolike figure trebale bi tražiti stilove koji uravnotežuju šire bokove, poput straight fit ili bootcut jeansa. Figure pješčanog sata trebale bi tražiti stilove koji naglašavaju struk, poput high-waist ili flare jeansa. Atletske figure trebale bi tražiti stilove koji stvaraju obline, kao što su bootcut ili boyfriend jeans. Jabučaste figure trebale bi potražiti stilove koji nisu pripijeni uz tijelo, poput boyfriend ili straight fit jeansa.


Pročitajte više: Kako možete preprodavati odjeću prema savjetima stručnjaka?


Zaključno, pronalaženje pravog kroja jeansa može značajno utjecati na vaš izgled i osjećaj. Uz toliko različitih stilova koje možete izabrati, važno je imati na umu svoj tip tijela i tražiti stilove koji laskaju vašoj figuri. Slijedeći ove savjete, sigurno ćete pronaći savršeni par traperica u kojima ćete se osjećati samouvjereno i udobno. Kao i sa svim odjevnim predmetima, jeans nudi raznovrsnost za svačiji stil, važno je da isprobate različite krojeve kako biste pronašli savršen kroj za svoj tip tijela.

Photo: Zara.ba , @vogue, @ootdmagazine

Ne propustite najnovije vijesti i najave događaja

* indicates required

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE VIŠE

Old Town Nest Mostar

Zavirite u prvi Co-living/Co-working prostor u BiH

Oduvijek sam smatrao da Mostar može ponuditi više od jednodnevnog izleta u kojemu će se posjetiti Stari most, kupiti suvenir i otići, napisao je...