Jednostavni pileći paprikaš kojem je nemoguće odoljeti!

Pileći paprikaš idealan je za bogat i zdrav ručak, ali svakako će biti odličan odabir i za porodični ručak nedjeljom.  Najbolje se slaže uz njoke, palentu ili rižu. Preostaje vam još samo dodati omiljenu sezonsku salatu i slasno uživanje uz ovaj brzi recept za pileći paprikaš može početi!

Sastojci za pileći paprikaš:

  • 500g otkoštenog pilećeg batka i zabatka
  • dvije paprike (crvena i žuta)
  • dvije glavice crvenog luka
  • tri mrkve
  • 1 manji korijen celera
  • konzerva paradajz pelata
  • dvije kašike mljevene crvene paprike
  • 100ml vrhnja za kuhanje
  • 1l pilećeg temeljca 
  • svežanj peršuna
  • ulje
  • so
  • biber

Pročitajte više: Zdravo i ukusno: jednostavni proteinski hljeb bez brašna


Priprema pilećeg paprikaša: 

  1. Piletinu začinite soli i paprom i ostavite par sati u frižideru da se marinira. 
  2. U šerpi zagrijte ulje pa sa svih strana zapecite meso. Izvadite ga iz tave i na isto ulje dodajte sitno sjeckani luk i pržite dok ne poprimi zlatnu boju, a zatim dodajte sitno isjeckanu mrkvu i celer. 
  3. Nakon što povrće omekša dodajte pileći temeljac toliko da prekrije povrće, a zatim i začinite crvenom paprikom, soli i biberom. Dodajte meso i paradajz pelat i kuhajte sat vremena. U slučaju da temeljac ispari, svakako ga dodajte još kako biste na kraju dobili bogat umak. 
  4. Pred kraj kuhanja dodajte vrhnje za kuhanje, pospite svježim peršunom i poslužite toplo. 

Prijatno!

Photo: Canva

Ne propustite najnovije vijesti i najave događaja

* indicates required

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ

PROČITAJTE VIŠE

izvršna direktorica Nelt BiH

Suzana Sikimić: ‘Nisam osetila da se odričem bilo čega u bilo...

U okviru FMCG industrije, na poziciju izvršnog direktora često dolaze osobe iz prodaje. Ipak, Suzana Sikimić, izvršna direktorica Nelt BiH, na tu je poziciju...
sankcije na radnom mjestu

Batina je iz raja izašla?