Jednostavni pileći paprikaš kojem je nemoguće odoljeti!

Pileći paprikaš idealan je za bogat i zdrav ručak, ali svakako će biti odličan odabir i za porodični ručak nedjeljom.  Najbolje se slaže uz njoke, palentu ili rižu. Preostaje vam još samo dodati omiljenu sezonsku salatu i slasno uživanje uz ovaj brzi recept za pileći paprikaš može početi!

Sastojci za pileći paprikaš:

  • 500g otkoštenog pilećeg batka i zabatka
  • dvije paprike (crvena i žuta)
  • dvije glavice crvenog luka
  • tri mrkve
  • 1 manji korijen celera
  • konzerva paradajz pelata
  • dvije kašike mljevene crvene paprike
  • 100ml vrhnja za kuhanje
  • 1l pilećeg temeljca 
  • svežanj peršuna
  • ulje
  • so
  • biber

Pročitajte više: Zdravo i ukusno: jednostavni proteinski hljeb bez brašna


Priprema pilećeg paprikaša: 

  1. Piletinu začinite soli i paprom i ostavite par sati u frižideru da se marinira. 
  2. U šerpi zagrijte ulje pa sa svih strana zapecite meso. Izvadite ga iz tave i na isto ulje dodajte sitno sjeckani luk i pržite dok ne poprimi zlatnu boju, a zatim dodajte sitno isjeckanu mrkvu i celer. 
  3. Nakon što povrće omekša dodajte pileći temeljac toliko da prekrije povrće, a zatim i začinite crvenom paprikom, soli i biberom. Dodajte meso i paradajz pelat i kuhajte sat vremena. U slučaju da temeljac ispari, svakako ga dodajte još kako biste na kraju dobili bogat umak. 
  4. Pred kraj kuhanja dodajte vrhnje za kuhanje, pospite svježim peršunom i poslužite toplo. 

Prijatno!

Photo: Canva

Ne propustite najnovije vijesti i najave događaja

* indicates required

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ

PROČITAJTE VIŠE

BiH korak bliže EU. Pregovori bi mogli biti otvoreni u ožujku

Bosna i Hercegovina je napravila određene pomake na svom europskom putu i treba nastaviti s tim kako bi čelnici EU-a na samitu u ožujku...
nesloga među odjelima

Mi smo važniji