Nagradna igra: Buybook vam poklanja knjigu

Knjižara Buybook i Women in Adria za naše čitateljice i čitatelje organizira Nagradnu igru Buybook vam poklanja knjigu.

Svakog mjeseca će vam Knjižara Buybook poklanjati neko novo zanimljivo izdanje, a na našim društevnim mrežama moći ćete pronaći sve detalje o toj nagradnoj igri.

Ono što trebate da biste dobile knjigu “Projekt: Lazarus” Aleksandra Hemona je da do 27.8.2022. podijelite naš post, lajkate našu Facebook i Linkedin stranicu www.womeninadria.ba i na našim društvenim mrežama, na Facebook stranici i Linkedinu, u komentarima nam kažete “Nabrojite prve 3 objavljene knjige Aleksandra Hemona?”. Mi ćemo sljedeće sedmice odabrati najbolji odgovor i potom ćemo zamoliti nagrađenog/u čitatelja/icu da se javi na [email protected] sa svojim podacima: ime, prezime, adresa, kontakt telefon, kako bi se moglo organizirati predaja knjige.


Pročitajte više: Buybook vam poklanja knjigu


A šta kažu o knjizi?

Projekat Lazarus

Dana 2. marta 1908, devetnaestogodišnjeg Lazarusa Averbucha, jevrejskog imigranta iz Istočne Evrope, navodnog anarhistu, iz neposredne blizine upucao je šef čikaške policije.

Stoljeće kasnije, Vladimir Brik, mladi istočnoevropski pisac u Chicagu, opsjednut je pričom o Lazarusu. Želeći dokučiti istinu i napisati knjigu o njemu, u društvu prijatelja Rore, ratnog fotografa iz Sarajeva, Brik kreće na putovanje Averbuchovim stopama­ – od Kišinjeva do Chicaga, ali put ih odvodi i do Ukrajine, Moldavije i Bosne i Hercegovine.

Kroz historiju pogroma i siromaštva u osvit 20. stoljeća, te prizmu današnjeg krajolika jeftinih gangstera i još jeftinijih prostitutki, priče Averbucha i Brika neraskidivo se prepliću, stvarajući originalan, provokativan i zabavan roman koji potvrđuje Aleksandra Hemona kao jednog od najdinamičnijih i najbitnijih književnih glasova našeg vremena.

“Odmjerna, jasna slika nepravde, još rječitije iskazana drčnim humorom autora.”

Los Angeles Times

Nešto više o autoru

Aleksandar Hemon

Aleksandar Hemon rođen je u Sarajevu 1964. godine. Početak rata u BiH zatekao ga je u SAD-u, gdje odlučuje da ostane, te počinje pisati na engleskom jeziku. Objavio je zbirke priča Pitanje BrunaLjubav i prepreke i Knjiga mojih života, romane Čovjek bez prošlostiProjekat Lazarus i Kako su nastali Ratovi zombija, te memoarske knjige Nije ovo tvoje i Moji roditelji. Koscenarista je filma “Otok” Jasmile Žbanić i filma “Matrix:Resurections“. Dobitnik je brojnih nagrada.

http://www.aleksandarhemon.com/


Pročitajte više: U Buybooku sinoć predstavljen prvijenac Saše Savića “Četvrta violina”


Photo: Buybook/SFF

Ne propustite najnovije vijesti i najave događaja

* indicates required

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ

PROČITAJTE VIŠE

Old Town Nest Mostar

Zavirite u prvi Co-living/Co-working prostor u BiH

Oduvijek sam smatrao da Mostar može ponuditi više od jednodnevnog izleta u kojemu će se posjetiti Stari most, kupiti suvenir i otići, napisao je...