Pontis Technology, hrvatsko IT čudo, stiglo u BiH

Jedna od najbrže rastućih IT kompanija u Hrvatskoj, Pontis Technology, proširila se i na naše tržište. Ova je tvrtka prvi put privukla pozornost u svojoj matičnoj zemlji viralnom PR kampanjom u kojoj su se šaljivo osvrnuli na 70 godina dugo razdoblje čekanja kralja Charlesa III na prijestolje. Cilj je bio jasan – poručiti developerima da se kod njih puno brže napreduje. U tome su uspjeli, a sada su došli da osvoje i naše tržište.

pontis technology

„BiH ima impresivan talent pool“

Iako su godišnji odmori i ljeto pri kraju, u Pontisu kao da pauze nije niti bilo. Štaviše, da se radilo punom parom dokazuje novootvoreni ured u Sarajevu koji službeno djeluje od 1. septembra.

„Znala sam da ćemo kad-tad otvoriti ured u BiH, bila nam je to strategija“, izjavila je Nataša Zec, osnivačica Pontis Technology. „Prepoznali smo veliki talent pool koji BiH pruža, uspostavili smo saradnje i konačno otvorili kompaniju sa sjedištem u Sarajevu“.

Prvog zaposlenika već imaju, a planiraju se širiti i dalje – na cijeli region, a kad region postane premalen, i šire. Već sada aktivno planiraju širenje na američko tržište. Kako klijente imaju na četiri kontinenta i u deset zemalja, između ostalog i u SAD-u, već imaju dobru bazu.

„U BiH nastojimo preslikati benefite kakve zaposlenici imaju u Hrvatskoj“, dodala je Zec. „Zakoni su nam slični i govorimo gotovo istim jezikom, tako da je BiH bila logičan korak“.

pontis technology

Pročitajte više: Maja Karabeg: “Nikada se u IT industriji nisam osjećala kao žena na “muškoj teritoriji”


Pontis Technology jedna je od najbrže rastućih hrvatskih IT tvrtki

Pontis Technology nije osnovan tako davno – posluje od travnja 2022. Ipak, zahvaljujući brzom i agilnom rastu, osnivačkom timu se to čini kao davna prošlost. Tvrtka je kraj godine zaključila s 22 zaposlenika, a danas ih broji 55, uskoro i 58.

Rast je to broja zaposlenih od čak 150% u godini kada mnoge tvrtke stagniraju ili otpuštaju zaposlenike, a godina još nije gotova.

Pokazatelj su toga da mlad i kreativan tim koji se ne boji rizika može da postigne zaista mnogo, a svoj uspjeh pripisuju pametnom i kvalitetnom radu, praćenju trendova i ulaganju u zaposlenike.

Pontis Technology klijentima nudi usluge razvoja složenih software proizvoda, uz rad na dugoročnim projektima. Njihovi klijenti vodeći su u svojim industrijama, a specijalizirani su za banking, fintech, pharma, gaming, betting i automotive industrije.

Tekst je prenesen s womeninadria.com.

Foto: PR

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ

PROČITAJTE VIŠE

unaprjeđivanje radnika

Zvijezda je rođena! Ili možda ipak nije?

Ima onaj jedan koji je odličan. Kako god ga baciš, dočeka se na noge. Omiljen u timu, omiljen kod klijenata. Kad treba fakin je,...