Ovaj kolač od jabuke vraća nas u djetinjstvo!

Sigurno vam je poznat onaj miris koji ispuni cijeli dom kad se peče kolač od jabuke. Malo je reći da ga obožavamo! Vraća nas u djetinjstvo i dane kad su naše mame vikendom uvečer pekle ovaj kolač. U ukusnim zalogajima uživala je cijela obitelj! Ako se želite bar nakratko prisjetiti tih dana, donosimo savršen recept koji će vam u tome pomoći.

Ovi sastojci potrebni su za savršen kolač od jabuke

Mekan i sočan, kolač od jabuke predstavlja savršen spoj mekog testa i slatkih komadića jabuka. Neće vas osvojiti samo okusom, već i jednostavnom pripremom. Prema ovom receptu, svi sastojci peku se zajedno, pri čemu zaista štedimo vrijeme. Bacimo se na pripremu!

Sastojci za biskvit:

  • 2 jaja
  • 180 g šećera
  • 180 ml ulja
  • 180 ml mlijeka
  • 240 g brašna
  • 1/2 praška za pecivo

Sastojci za nadjev:

  • 1 kg naribanih jabuka
  • 180 g šećera
  • 6 žlica griza
  • 1 žličica cimeta

Dekoracija:

  • šećer u prahu za posipati

Pročitajte više: Osvježavajući kolač od jabuka stvoren je za ljeto


Jednostavna i praktična priprema, a savršen okus

  1. Za nadjev operite, ogulite i naribajte jabuke.
  2. Dodajte ih u lonac, zatim dodajte šećer i pomiješajte.
  3. Ostavite sa strane dok pripremate ostalo.
kolač od jabuke
  1. Za biskvit uzmite kalup dimenzija 21 x 36, pouljite i pobrašnite.
  2. U brašno dodajte prašak za pecivo i pomiješajte.
  3. U drugu zdjelu dodajte jaja, šećer, ulje, mlijeko i pripremljeno brašno.
  4. Sve zajedno izmiksajte.
  5. U pripremljeni kalup rasporedite pola smjese.
  6. Stavite peći u zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva 15 minuta.
  7. Za to vrijeme završite nadjev.
  8. Jabuke stavite kuhati na srednju temperaturu.
  9. Čim počnu ključati, dodajte griz i cimet i kuhajte još 2 do 3 minute
  10. Nadjev rasporedite preko pečenog biskvita.
  11. Odmah istresite i rasporedite preostali dio smjese za biskvit.
  12. Sve zajedno vratite pecite još 25 do 30 minuta.
  13. Pečeni kolač ostavite da se ohladi.
  14. Za dekoraciju po površini kolača posipajte šećer u prahu.

Preostaje vam samo okupiti omiljene ljude, obitelj i prijatelje i uživati u ovoj tradicionalnoj slastici!

Foto: Canva

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ

PROČITAJTE VIŠE

kratke jakne

Kratke jakne su dominirale na našoj Konferenciji za žene u održivosti

Proljeće je u punom zamahu, a naše odjevne kombinacije jedva su ga dočekale. A kako u ovo prevrtljivo proljetno vrijeme bolje zaokružiti outfit nego...