Mads Mikkelsen sinoć je na Sarajevo Film Festivalu dobio Srce Sarajeva

Danski glumac Mads Mikkelsen bio je sinoć počasni gost na Ljetnom Coca Cola kinu Sarajevo Film Festivala gdje mu je dugogodišji direktor SFFa Miro Purivatra uručio Srce Sarajeva koje mu je dodijeljeno još 2020, a koje nije zbog corona pandemije mogao uživo primiti.

Mikkelsen je na prepunom Metalcu sinoć izjavio da je jako počastvovan ovom nagradom i da mu je drago da je na kraju ipak došao u Sarajevo. Rekao je još da je “on jedan posve normalan glumac koji samo radi svoj posao i kao i svi mi obični ljudi na kraju urađenog posla ode svojoj kući, svojoj familiji”. Potvrda je to skandinavske skromnosti i jednostavnosti kakva krasi i ovog danskog glumca sa holivudskom karijerom.

U svom 24-satnom boravku u Sarajevu Mads je jučer sa gradonačelnicom Sarajeva Benjaminom Karić obišao Baščaršiju i kao i mnoge holivudske zvijezde, koje su posjetilo Sarajevo u vrijeme SFFa, neizostavno “otišao na ćevape”.

Odmah nakon što je sa hrvatsko-danskim glumcem Zlatkom Burićem pojeo ćevape na svojoj Facebook stranici Mikkelson je objavio fotografiju s njim uz komentar: “Ovakve hrane nema u Danskoj, moramo otvoriti ovakav restoran”.

Zlatko Burić i Mads Mikkelsen na ćevapima na Baščaršiji, na SFFu

“Prvi put sam ovdje. Imao sam malo vremena da prošetam starim dijelom grada i da pojedem ćevape. To je to što sam vidio za sada. Veoma sam sretan što sam na festivalu”, izjavio je Mikkelsen.

Na Metalcu je sinoć primio Srce Sarajeva, a na Crvenom tepihu ispred Narodnog Pozorišta dočekao ga je direktor SFFa Jovan Marjanović. Mads je potpisivao autograme obožavateljima na Crvenom tepihu i fotografisao se za medije. Održao je i press konferenciju “Kafa sa…” i posebno druženje s ljubiteljima filma i novinarima.

Mads Mikkelsen na Crvenom tepihu SFF-a

Nakon dodjele nagrade Srce Sarajeva na Ljetnom Coca Cola kinu prikazan je film Hunt/Lov Thomasa Vinterberga iz 2012. gdje igra glavnu ulogu.

Photo: SFF/Facebook

Ne propustite najnovije vijesti i najave događaja

* indicates required

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ

PROČITAJTE VIŠE

konferencija za poduzetnice panel

Upoznajte iskusne paneliste Konferencije za poduzetnice

Usred tekućih diskusija o potencijalnom pristupanju Bosne i Hercegovine Evropskoj uniji, postoji ključni narativ koji često ostaje u sjeni. Riječ je o izvanrednim pričama...