A šta biste mogli pokloniti najbližima za uređenje kuće ili stana?

Ideja za poklone nam uvijek manjka. Bez obzira bile to ideje za novogodišnje ili rođendanske poklone, poklone za prijatelje, za neke posebne prigode. Naročito nam zafali ideja za poklone koje želimo ponijeti sa sobom kad idemo nekome prvi put u goste, u novi stan, novi ured i sl. Nekako se uvijek snađemo kad treba kupiti neku kremu, parfem, losion za tijelo, a šta kad nam treba neki poklon, kao recimo novogodišnji, za uređenje stana, kuće, ureda? Šta odabrati kao poklon iz one rubrike Home decor?

Idealni pokloni za uređenje kuće ili stana

Kakav je to idealan poklon za kućanstvo? Trebao bi da je kreativan, poseban, neobičan a povrh svega praktičan, da ne skuplja prašinu u stanu nego da se ipak koristi, da je naravno jednostavan za upotrebu a ne da vam za njega treba uputstvo za upotrebu na 25 stranica…i da po mogućnosti nije preskup ni glomazan. Eto, za tren oka smo ga nacrtali! Samo još da ga iskružimo iz naše bojanke i udahnemo mu život s magičnom bajalicom ćiribu, ćiriba…

Ne brinite, imamo za vas sjajno rješenje gdje kupiti baš takav savršen poklon. Ne biste vjerovali, ali u ovako maloj, nerazvijenoj zemlji postoje sjajne, maštovite, kreativne poduzetnice, ali i njihove kolege poduzetnici dakako, koji prave genijalne proizvode za uređenje stana, kuće, ureda…Neke od njih smo vam već predstavljali u našim Poduzetničkim pričama, a s nekima vas tek planiramo upoznati. Pa krenimo redom!

WAGA WOOD

Kad sam upoznala super kreativnu, maštovitu arhitekticu iz Konjica Jasminu Dizdarević oduševila me svojom energijom i snagom svoje misije da konjičko drvorezbarstvo pretoči u sjajne komade, mala remek djela drvorezbarstva, i stvori brand pod nazivom Waga wood čiji proizvodi će udahnuti posebnu ljepotu u vaš dom, oplemeniti svaku kuhinju i onu modernu i onu tradicionalnu, a pritome čuvati tradiciju svog kraja i ponosno pričati zaboravljene priče iz davnina. U njihovoj ćete ponudi pronaći različite dekorativne daske za serviranje hrane, za voće, poslužavnike, kutije za nakit, ogledala , a sve od prvoklasnog drveta iz konjičkog kraja.

Waga Wood kutija za nakit i poslužavnik

LISICALISICA

Priču ovog maštovitog familirajnog dvojca, sestre i brata, Naide i Ismeta Lisice, tek ćemo vam predstaviti na našem portalu u narednim sedmicama. U njihovom showroomu LisicaLisica na Baščaršiji ćete vidjeti kako su ovo dvoje produkt dizajnera, naslijedivši očev biznis obrade i savijanja metala, utisnuli moderni pečat proizvodima od mesinga i bakra koje je njihov otac ranije izrađivao. Neki od unikatnih proizvoda za ineterijere, zdjele za voće, ukrase, lampe i druga rasvjetna tijela te ostali prozvodi od bakra i mesinga, biće idealan poklon za novogodišnje praznike. Razveselićete svoje najbliže autohtonim BH proizvodima s bezvremenskim dizajnom, koji će biti reprezentativan primjer naše tradicije u kombinaciji s modernim dizajnom.

LisiscaLisica

PIKO ART

Želite obradovati nekoga u ove hladne zimske dane šarenom, personaliziranom šoljom za čaj ili kafu? Ili možda trebate idealan novogodišnji dekor u vašem domu i za praznični ručak, pa biste željeli da i vaši tanjiri i šoljice budu u skladu s novogodišnjim dekorom? E, rješenje za tu vašu želju će vam ponuditi Zeničanka Belma Macanović, vlasnica brenda Piko art. Belma za sebe voli reći da je samouka umjetnica koja “švrlja po posuđu detalje koji se pamte”. Izaberite nešto od sjajnih proizvoda koje Belma izrađuje od unikatnih šolja, čajnika, tanjira, rokovnike, maski za mobitele sa motivima mandale, podmetača za čaše… 

Piko Art

BAKKAR

Na sarajevskoj Čaršiji sve više susrećemo nasljednike starih kazandžijskih zanata koji tim tradicionalnim zanatima udahnjuju novi dizajn i nove trendove. Zato smo odabrali jedan od starih kazandžijskih zanata i proizvodni obrt pod imenom Bakkar, koji se bavi ručnom izradom lampi, zdjela i tanjira od bakra i mesinga, uređenjem interijera, bakrenih obloga za zidove, stolova i drugih predmeta. Ako želite nekoga obradovati unikatnim i jednistvenim poklonom za kuću odaberite nešto iz programa Bakkar iza kojeg stoji Nermin Baščaušević.

Bakkar art

WOOL LINE

Kad se vani temperatutra na termometru spusti ispod nule noći su hladne i valja se pokriti vunenim jorganom. Vuna glavu čuva, znate kako kažu? Vrlo zanimljivu ponudu jorgana i deka od prirodne ovčije vune, jastuka, prekrivača, madraca i nadmadraca, toplih vunenih papuča, podmetača za stolice ima domaći brend iz Hadžića Wool Line. Kakav god proizvod da odaberete razveselićete svoje najbliže, a usput ćete ih dobro i zagrijati.

Wool Line

MODERNI DIZAJN

Trebate li neki jednostavan poklon potražite lampe i vazne kreativnog dvojca iz Sarajeva pod nazivom Moderni dizajn. A iz njega stoji mladi par dizajnera Maida i Jasmin, koji godine rade unikatne proizvode koje ćete zasigurno zaželjeti želimo u vašem domu. Za svoje lampe i vazne koriste mješavinu recikliranih drvenih vlakana i bioplastike napravljene od kukuruza. A kakve biorazgradive lampe minimalističkog, skandinavskog dizajna kreiraju to je baš posebna čarolija koja će se savršeno uklopiti u moderni dom vaših najbližih.

Moderni dizajn lampe i vaze

Šta god da odaberete od ovih autohtonih proizvoda koji se dizajniraju, kroje i proizvode u Bosni i Hercegovini nećete pogriješiti. S jedne starne ćete zadovoljiti i najistančanije ukuse i zahtjevne potrebe vaših najbližih, razveselićete ih neobičnim, unikatnim poklonima, a s druge strane ćete podržati naše lokalne podueztnice i poduzetnike i na taj način doprinijeti razvoju lokalnog poduzetništva. I svi sretni i veseli!

Photo: Freepik/Waga Wood/LisicaLisica/Bakkar/Piko Art/Wool Line/Moderni dizajn

Ne propustite najnovije vijesti i najave događaja

* indicates required

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ

PROČITAJTE VIŠE

meke vještine

Ovo je najtraženija vještina u 2024. godini!

Mjesecima unatrag čitamo i slušamo o tome hoće li umjetna inteligencija zamijeniti čovjeka na radnom mjestu. Stoga sve češće promišljamo o vještinama koje čovjek...